Auto verzekeren zonder rijbewijs

Je bent op zoek naar een verzekeringsmaatschappij om je auto te verzekeren. Doorgaans zal dit geen problemen opleveren, maar in sommige gevallen is het lastiger dan gedacht. Dit blijkt zo het geval te zijn, wanneer je geen rijbewijs hebt. Verzekeringsmaatschappijen staan dan niet te popelen om jou als klant te hebben. Is er dan helemaal niets mogelijk? Jawel. Er bestaat een goede optie om een autoverzekering zonder rijbewijs af te sluiten. Meer hierover lees je in dit artikel.

Kan je een auto verzekeren zonder rijbewijs?

Hoewel het in de praktijk vaak erg lastig blijkt om een verzekeringsmaatschappij te vinden die jou als klant zonder rijbewijs accepteert, kun je in veruit de meeste gevallen nog terecht bij de Vereende. Dit is namelijk een maatschappij die graag denkt in mogelijkheden. Maatwerk staat bij hen dan ook centraal. 

Redenen om een autoverzekering zonder rijbewijs af te sluiten

Je bent wettelijk verplicht om een auto te verzekeren, zelfs als je er niet in rijdt. Het is hierbij van belang dat je beschikt over een geldig rijbewijs. Nu kunnen er zich situaties voordoen, waardoor je hier niet over beschikt. Dit kan van tijdelijke aard zijn, omdat je rijbewijs kwijt of gestolen is, maar wellicht heb je nog geen rijbewijs. We lichten deze situaties nader toe:

Rijbewijs ingenomen

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je eigenlijk wel een rijbewijs hebt, maar deze (tijdelijk) ingenomen is. In veel gevallen heb je een eigen auto en dus ook een autoverzekering. Inbeslagname van je rijbewijs heeft hier dan gevolgen voor. Zo is de kans groot dat je verzekeraar jouw autoverzekering beÃĢindigt. Er komt dan een melding de staan in het CIS-register. Een dergelijke melding maakt het lastig om een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

Rijbewijs gestolen of kwijt

Ben jij je rijbewijs verloren of is deze gestolen, dan is het niet verstandig om nog de weg op te gaan. Rijden zonder rijbewijs kan je wel eens duur komen te staan. Raak je betrokken bij een ongeval of wordt je aangehouden, dan ben je immers niet gedekt en dergelijke kosten kunnen flink oplopen. Zorg er daarom altijd voor dat je verzekerd bent als je de weg op gaat.

Verlopen rijbewijs

Hetzelfde geldt voor een verlopen rijbewijs. Ook dan is het niet verstandig om nog te rijden. Ontstaat er schade aan jouw auto of een ander voertuig, dan zul je deze kosten uit eigen zak moeten betalen. Met een verlopen rijbewijs ben je immers niet meer verzekerd.

Auto kopen zonder rijbewijs

Wellicht heb je een mooie auto op het oog die je het liefst wilt kopen. Heb je geen rijbewijs, dan is het wel mogelijk om de auto op je naam te zetten. Tot zover dus geen probleem. Een gekochte auto mag echter niet onverzekerd blijven, dus je zult op zoek moeten naar een verzekeraar die jou een autoverzekering zonder rijbewijs biedt.

Sluit direct een autoverzekering zonder rijbewijs via Simplysure.nl bij de Vereende!

Heb je geen rijbewijs, dan is het dus erg moeilijk om een autoverzekering af te sluiten, maar gelukkig niet onmogelijk. Je kunt in de meeste gevallen terecht bij de Vereende. Deze verzekeraar biedt de mogelijkheid om, uiteraard onder bepaalde voorwaarden, alsnog een autoverzekering af te sluiten. Vraag via onze website een offerte op of laat je verder informeren door een van onze medewerkers. Ze staan je met al je vragen te woord en helpen je graag weer verzekerd de weg op.