Autoverzekering met strafblad

Drag to Reposition
Move Up or Down to Reposition
Move Left or Right to Reposition

Vind je het moeilijk om een autoverzekering te krijgen vanwege je strafblad? Je bent niet de enige. Veel autoverzekeraars zien een strafblad als een rode vlag, waardoor ze je categoriseren als een bestuurder met een hoog risico en aanzienlijk hogere premies bieden. Maar bij Simplysure geloven we in tweede kansen en bieden we via onze partner Vereende graag een autoverzekering aan voor mensen met een strafblad. We begrijpen dat iedereen fouten maakt, en dat je verleden niet je toekomst moet bepalen. Dus als je een strafblad hebt en worstelt om een betaalbare autoverzekering te vinden, zoek dan niet verder dan Simplysure.nl. Laat je verleden je toekomst niet bepalen - neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte.

Gevolgen strafblad op autoverzekering

Simplysure.nl is gespecialiseerd in het verzekeren van bestuurders met een strafblad, ongeacht de aard of de tijd sinds je strafblad. En, nadat er acht jaar verstreken zijn sinds je veroordeling, kun je er zeker van zijn dat je aanvraag net zo behandeld wordt als elke andere zonder strafblad. De reden voor je veroordeling is niet verplicht en zal geen invloed hebben op je verzekeringsmogelijkheden. Sterker nog, in sommige gevallen kan het bekendmaken van een kleine overtreding juist in je voordeel werken. Dus laat een fout uit het verleden je niet tegenhouden om de autoverzekering te krijgen die je nodig hebt.

Autoverzekering met strafblad

Verzwijgen bij aanvraag

Een verzekeraar heeft geen inzicht in je strafblad en weet van tevoren dus niets van je strafrechtelijk verleden. Het kan verleidelijk zijn om je autoverzekering op naam van iemand anders te zetten, vanwege een eerder strafblad of gewoon als kostenbesparende maatregel. Dit kan je in de toekomst echter achtervolgen. Je verzekeraar kan weigeren claims uit te betalen en kan zelfs je polis helemaal opzeggen als ze ontdekken dat je gelogen hebt over wie de regelmatige bestuurder is. Het is altijd beter om eerlijk te zijn over vroegere strafrechtelijke veroordelingen bij je verzekeringsaanvraag. Anders kan dat later tot problemen leiden. Bescherm jezelf en wees eerlijk over je rijgeschiedenis - het is het op de lange termijn waard.

CIS-registratie

De CIS, Centraal Informatie Systeem, is een database van personen die verzekeringsfraude hebben gepleegd of schade hebben veroorzaakt met een onverzekerd voertuig. Wanneer je een autoverzekering aanvraagt, zullen bedrijven je naam vergelijken met deze database om je risiconiveau te beoordelen. Daarom is het belangrijk om eventuele strafrechtelijke veroordelingen op je verzekeringsaanvraag te vermelden - als je dat niet doet en dit wordt ontdekt, kun je ernstige gevolgen ondervinden, zoals hogere premies in de toekomst of zelfs helemaal geen dekking meer krijgen van een verzekering. Bovendien wordt het verzwijgen van een strafblad beschouwd als verzekeringsfraude en kan dit leiden tot extra juridische sancties. Des te meer reden om je strafblad te melden.

Hoe lang blijft registratie staan

Hoe lang een CIS-registratie in het bestand blijft, kan variëren afhankelijk van het soort melding. Frauduleuze activiteiten blijven bijvoorbeeld langer in het bestand dan een registratie voor negatieve schadevrije jaren. Bovendien zal een verzekeringsmaatschappij rekening houden met de ernst van de melding bij het bepalen hoe lang een registratie actief moet blijven. Maar alleen omdat je een CIS-registratie in je bestand hebt, betekent niet dat je geen verzekeringsdekking kunt krijgen.

Het is nuttig om ons uitleg en alle relevante informatie over je CIS-registratie te geven om ons een volledig beeld te geven van je geschiedenis als consument. Hoewel het wat extra moeite kan kosten, is het mogelijk om een verzekering af te sluiten, zelfs met een CIS-registratie in het bestand.

Je hoeft na acht jaar niet te onthullen dat je een strafblad hebt als je een verzekering aanvraagt (bij het aanvragen van een verzekering). In feite wordt je aanvraag na deze acht jaar hetzelfde behandeld als die zonder strafblad.

Autoverzekering afsluiten met strafblad via Simplysure.nl bij de Vereende

Als je een strafblad hebt, kan het vinden van een autoverzekering moeilijk zijn. Simplysure.nl kan je helpen! Onze partner De Vereende is gespecialiseerd in het helpen van mensen met een strafblad bij het vinden van de perfecte autoverzekering. Als enige verzekeringsmaatschappij in Nederland die vrijwel alle aanvragen accepteert, biedt de Vereende mogelijkheden voor degenen die traditioneel zijn afgewezen. Dit omvat personen met een rijontzegging of negatieve schadevrije jaren. Hoewel de premies hoger kunnen zijn, kunnen we via Simplysure toegang bieden tot deze unieke mogelijkheid.