Autoverzekering zonder check

Om een autoverzekering af te sluiten, vindt er doorgaans eerst een controle plaats vanuit de verzekeringsmaatschappij waar jij de aanvraag hebt gedaan. Verzekeraars doen dit om risico's uit te sluiten en duidelijk te hebben wie ze als potentiële klant voor zich hebben. Een autoverzekering afsluiten zonder check lijkt dan in de meeste gevallen ook niet mogelijk, iets wat veel mensen toch zorgen baart. Zo is niet alles immers te wijten aan schuld, maar heeft overmacht vaak ook een aandeel. Daarnaast kun je geleerd hebben van het verleden, maar zit je nog altijd wel met de gevolgen. Desalniettemin wordt het vinden van een geschikte verzekeraar lastig. In een enkel geval is er toch meer mogelijk dan je in eerste instantie zou denken. Zo kun je bij de Vereende een verzekering zonder check af sluiten. Hoe dit gaat, lees je hier.

Wat checken verzekeraars bij de aanvraag van een autoverzekering?

De genoemde controle omvat een check op het schade- en strafrechtelijk verleden van een persoon, wanbetaling, rijontzeggingen en verzekeringsfraude. Deze punten samen vormen de criteria op basis waarvan jij je auto al dan niet ergens verzekerd krijgt. Maar wat nu als jij niet of niet volledig aan deze criteria kunt voldoen? Is het dan nog wel mogelijk om je auto ergens verzekerd te krijgen? Een groot aantal mensen zijn bang van niet en vullen hun gegevens om die reden niet helemaal naar waarheid in. Helaas is dit zinloos, aangezien je gegevens dus gecontroleerd worden en je alsnog geweigerd kan worden. Een aanvraag van een autoverzekering betekent dan ook niet dat je direct gedekt bent. De aanvraag moet eerst goedgekeurd worden. 

Autoverzekering zonder check

CIS registratie

Heeft er zich in het verleden een situatie voortgedaan, waarbij sprake is geweest van een of meer van bovengenoemde punten? Dan is hier een melding van terug te vinden in de CIS databank. Dit wordt dan ook wel een CIS registratie genoemd. In de CIS databank staan alle verzekeringsgegevens van klanten vermeld en deze databank is door elke verzekeringsmaatschappij te raadplegen. Nagenoeg elke verzekeringsmaatschappij zal dan ook nagaan of de persoon die een verzekeringsaanvraag doet, hierin vermeld staat. Op basis van deze gegevens kan een verzekeringsmaatschappij potentiële klanten dan ook afwijzen. Dergelijke meldingen blijven hooguit vijf jaar bestaan en in sommige gevallen kan dit maximaal acht jaar zijn. Te allen tijde heb je het recht om in te zien welke gegevens over jou vermeld staan. 

Autoverzekering afsluiten zonder CIS check bij de Vereende

Het is dan ook erg lastig om een verzekering af te sluiten voor je auto als je geregistreerd staat in de CIS databank, maar helemaal uitgesloten is het gelukkig niet. De Vereende biedt hiertoe namelijk wel de mogelijkheid. Bij hen kun jij een autoverzekering afsluiten zonder dat zij een check uitvoeren bij de CIS databank. Anders dan de meeste verzekeraars is de Vereende dan ook een maatschappij die zogeheten bijzondere risico's wél dekt. Hier staat echter wel een hogere premie tegenover.

De Vereende accepteert vrijwel iedereen

Kun je vanwege specifieke redenen niet terecht bij een reguliere verzekeringsmaatschappij, dan is het goed je te verdiepen in het aanbod van de Vereende. Deze maatschappij staat voor maatwerk en biedt jou zodoende in de meeste gevallen wel de mogelijkheid om je auto te verzekeren. Of het nu gaat om wanbetaling of een justitieel verleden: bij de Vereende kan nagenoeg iedereen terecht. Samen wordt gekeken naar een passende oplossing, zodat het ook voor jou mogelijk is om je auto goed te verzekeren.

Voorwaarden (acceptatie-eisen) bij de Vereende

Doordat de Vereende klanten accepteert met een melding in de CIS databank loopt deze maatschappij natuurlijk de nodige risico's. Uiteraard zijn er dan ook enkele voorwaarden verbonden aan de daadwerkelijke acceptatie:

  • Zo dient een aanvrager zorg te dragen voor een ondertekend aanvraagformulier. Deze moet ontvangen zijn door de Vereende met daarbij de eerste premie. Pas na ontvangst gaat de dekking daadwerkelijk in.
  • De premie dient minimaal drie maanden vooruit betaalt te worden. Dit geldt ook, wanneer u kiest voor een maandelijks betaling.
  • Er dient een waarborgsom betaalt te worden. Deze bedraagt €175,- en wordt gebruikt om eventueel niet betaalde nota's te verrekenen.

Sluit direct een autoverzekering af bij de Vereende via Simplysure.nl

Is het voor jou niet mogelijk gebleken om een verzekering af te sluiten bij een reguliere maatschappij of ben je op voorhand al op zoek naar een verzekering die je af kunt sluiten zonder check? Neem dan een kijkje op de website van Simplysure.nl. Hier vind je meer informatie, maar je kunt ook direct een offerte opvragen. Deze ontvang je meestal al binnen één werkdag. Heb je eerst nog verdere vragen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers middels het contactformulier. We helpen je graag!