De Vereende

lesautoverzekering

Ontvang binnen één werkdag een offerte

Drag to Reposition
Move Up or Down to Reposition
Move Left or Right to Reposition

Indien je als rijschoolhouder steeds een weigering krijgt bij reguliere verzekeringsmaatschappijen, kun je de lesauto nog steeds bij de Vereende verzekeren. De Vereende gaat soepeler om met risico's dan een doorsnee verzekeraar. Een lesauto kan dan alsnog worden gebruikt met zekerheid.

Waarom een lesautoverzekering afsluiten bij de Vereende?

Lesauto's lopen extra risico in het verkeer op schade omdat er leerlingen in rijden zonder rijbewijs. Het risico op een ongeval ligt hoger. Ook al wordt het risico verkleint doordat de rijinstructeur in kan grijpen als de leerling een fout maakt. Sommige verzekeraars willen liever geen verzekering verstrekken voor een lesauto.

De Vereende is specialist in verzekeringen die een uitzonderlijk hoog risico vormen. Daarom zijn de acceptatie-eisen bij de Vereende anders dan bij andere verzekeraars. In veel gevallen is een lesautoverzekering wel mogelijk bij de Vereende.


Vereende lesautoverzekering aanvragen via een tussenpersoon

Een Vereende lesautoverzekering bij de Vereende kun je alleen afsluiten via een tussenpersoon. Dat betekent dat je niet zelf rechtstreeks contact op kunt nemen met de Vereende voor het afsluiten van een lesautoverzekering. Simplysure.nl is aangesloten bij de Vereende en kan je helpen bij het afsluiten van een lesautoverzekering.

Dekkingen

Ook een lesauto moet standaard altijd wettelijk aansprakelijk zijn verzekerd als deze op de openbare weg rijdt. Naast de WA, WA + casco of allrisk verzekering is het nodig om een ongevallenverzekering inzittenden en een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor een lesauto. 


WA

De WA dekt schade die een leerling met de lesauto aan anderen toebrengt. Dit zijn de goederen en voertuigen van anderen. De rijschool en leerlingen draaien dus niet op voor de kosten van de schade. De dekking geld niet voor schade aan de lesauto zelf. Oude lesauto's kunnen prima WA worden verzekerd.


WA beperkt Casco

Bij deze verzekering worden ook autobrand, diefstal en vandalisme gedekt. Dit is een aanvullende verzekering naast de standaard WA dekking. Het gaat hierbij dus om zowel schade aan de lesauto zelf als schade aan andermans voertuig. 


Allrisk

Bovenop alle eerdergenoemde dekkingen heeft de allrisk ook een volledige dekking voor schade aan de lesauto. Ook als de schade aan de lesauto door de rijinstructeur of leerling is veroorzaakt. De allrisk is een volledige lesautoverzekering en zeer geschikt voor nieuwe lesauto's.

Acceptatie-eisen bij de Vereende

Als je een verzekering wilt afsluiten dan stelt een verzekeringsmaatschappij in de meeste gevallen enkele vragen om in te schatten hoe hoog het risico is om je te verzekeren. Als blijkt dat verzekeraar het risico te hoog vindt dan kun je geweigerd worden. In zo’n geval biedt de Vereende meestal oplossing. Echter heeft de Vereende enkele acceptie-eisen:


Premie vooruit betalen

De premie moet drie maanden vooruit betaald worden. Ook wanneer je kiest voor maandbetaling in plaats van betaling per kwartaal, halfjaar of jaar. De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie EN een ondertekend aanvraagformulier.


Geen voorlopige dekking

De Vereende geeft géén voorlopige dekking. Je bent pas verzekerd als je simplysure.nl de eerste premie heeft betaald. En als wij dat aan de Vereende hebben doorgegeven.


Waarborgsom

Bij aanvang van de verzekering betaal je een waarborgsom. Als je je premie niet op tijd betaalt, gebruikt de Vereende de waarborgsom om de niet betaalde premie te verrekenen.De Vereende aanvraagprocedure


  1. Je vult het aanvraag formulier van de gewenste verzekering naar waarheid in
  2. Na ontvangst controleren wij je aanvraag en dienen wij deze in bij de Vereende
  3. Binnen één werkdag ontvangen wij van de Vereende je offerte
  4. Je ontvangt vervolgens per e-mail de offerte van ons
  5. Bij akkoord zullen wij de offerte omzetten in een aanvraag. Je moet het aanvraagformulier ondertekenen en opsturen en vervolgens een betaling doen (kan met een betaallink van iDEAL)

Heb je toch geen interesse in de offerte dan vervalt de offerte na 14 dagen.

Over Simplysure.nl

Simplysure.nl is het online verzekeringsplatform van Commissaris Assurantiën. Met meer dan 25 jaar ervaring kun je bij ons rekenen op het beste advies voor al je verzekeringen.

Wij werken onafhankelijk en zijn niet verbonden aan banken of leveranciers van financiële diensten.

Veelgestelde vragen

Waarom is een lesautoverzekering bij de Vereende zo duur?

Bij de Vereende liggen de tarieven van de premies altijd hoger dan bij andere verzekeraars. Het is namelijk bekend dat je meer risico loopt. Deze risicodoelgroep komt bij de Vereende terecht omdat ze bij andere maatschappijen worden geweigerd. Dit betekent dus ook dat je meer betaald. De verzekeraar is ervaren in mensen met een hoog schadeverleden. Ook mensen die in het verleden (ernstige) strafbare feiten hebben gepleegd, kunnen bij de Vereende terecht. Er worden ook extra achtergrondvragen gesteld aan de aanvrager. Er wordt meer informatie gevraagd dan bij andere verzekeraars. Het kost dus ook meer tijd om de hoogte van de premie te beoordelen. Dit komt doordat elk risico anders is. Iedereen betaald bij de Vereende dus weer een andere premie. Het is een maatwerkverzekering. In veel gevallen vraagt de Vereende ook een waarborgsom die vooraf betaald moet worden. Als de betalingen goed gaan en er geen schade is gemeld, ontvangt de aanvrager de borg volledig terug na afloop van de verzekering.


Ruim 25 jaar ervaring

Vraag direct een Vereende lesautoverzekering aan via Simplysure.nl

Als je aanvraag voor een lesautoverzekering wordt afgewezen door uw reguliere verzekeringsmaatschappij, kun je vaak nog steeds een lesautoverzekering afsluiten via Simplysure.nl. De Vereende is gespecialiseerd in bijzondere risicoverzekeringen. Vinden andere verzekeraars het risico te groot, dan kan de Vereende je in de meeste gevallen toch verzekeren.

Voor vragen, opmerkingen of als je wilt overleggen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met het afsluiten van diverse verzekeringen, ook al is dat wat lastiger.