MMBS verzekering

Direct je MMBS voertuig verzekeren

Een MMBS is een Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid. Het voertuig wordt voor specifieke werkzaamheden gebruikt, vaak in de landbouw. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende landbouwmachines. Daarnaast vallen veegwagens en gemotoriseerde grasmaaiers onder de categorie MMBS. Deze voertuigen hebben een snelheid van maximaal 25 km/h of 45 km/h en hoeven in Nederland geen kenteken of APK te hebben. Wel heb je minimaal een T-rijbewijs nodig en het voertuig moet minimaal WA-verzekerd zijn. Bij de Vereende kun je je MMBS WA, WA beperkt casco en Allrisk verzekeren.

Waarom een MMBS verzekering afsluiten bij de Vereende?

Een verzekering afsluiten, is niet altijd eenvoudig. Reguliere verzekeringsmaatschappijen haken in sommige gevallen af, waardoor je het gevoel kunt hebben dat er telkens een deur voor je neus wordt dichtgedaan. Vereende is de verzekeringsmaatschappij die de deur voor je openhoudt en je van harte verwelkomt. Zij zijn namelijk wel bereid om bijzondere risico’s te verzekeren.

Zij zijn de verzekeringsmaatschappij voor personen die niet eenvoudig elders verzekerd kunnen worden, omdat zij:


  • Achterlopen met het betalen van premie
  • Veel schade hebben gereden
  • In het verleden rijontzegging hebben gekregen
  • Strafrechtelijk veroordeeld zijn
  • Ooit fraude hebben gepleegd

Vereende MMBS verzekering aanvragen via een tussenpersoon

Een verzekering bij Vereende afsluiten voor je MMBS is enkel mogelijk wanneer dit middels een tussenpersoon geregeld wordt. Je kunt Vereende dus niet zelf benaderen. Zo’n tussenpersoon kan bijvoorbeeld een verzekeringsadviseur zijn die bij Vereende is aangesloten zoals Simplysure.nl

Dekkingen

Voor het gebruiken van een MMBS moet het voertuig minimaal WA-verzekerd zijn. Welke eisen worden gesteld aan de verzekering is afhankelijk van de categorie waaronder de MMBS geschaard wordt. Er zijn verschillende soorten MMBS voertuigen, waaronder de categorie Z1, die niet sneller gaat dan 25 km/h en de Z2 en Z3 die niet sneller gaan dan 45 km/h. Wanneer je op zoek bent naar een verzekering, is het belangrijk te overwegen hoeveel dekking wenselijk is. Je moet je MMBS minimaal van een WA-verzekering voorzien, maar voor een volledigere dekking kun je ook voor een WA beperkt casco of een Allriskverzekering kiezen. Welke verzekering heb jij nodig?


WA

Je bent verplicht je voertuig in Nederland minimaal WA te verzekeren. Hiermee ben je ook minimaal gedekt. Wanneer je schade toebrengt met je MMBS aan andermans eigendom vergoedt de verzekering de schade die je aan dat eigendom hebt aangericht. Schade aan je eigen voertuig wordt niet vergoed.


WA beperkt Casco

Met een WA beperkt casco ben je al een stuk beter verzekerd. Niet alleen wordt schade die je aan andermans eigendom hebt aangericht vergoed, maar ook schade aan je eigen MMBS kan vergoed worden. Denk daarbij aan schade die veroorzaakt wordt door brand. Als je voertuig gestolen wordt, wordt dit meestal ook vergoed.


Allrisk

Allrisk biedt je de beste dekking, maar is ook de duurste optie. Je bent met deze verzekering volledig gedekt. Hierdoor zul je in veel gevallen ook verzekerd zijn voor schade die je per ongeluk je eigen MMBS hebt toegebracht.

Acceptatie-eisen bij de Vereende

Als je een verzekering wilt afsluiten dan stelt een verzekeringsmaatschappij in de meeste gevallen enkele vragen om in te schatten hoe hoog het risico is om je te verzekeren. Als blijkt dat verzekeraar het risico te hoog vindt dan kun je geweigerd worden. In zo’n geval biedt de Vereende meestal oplossing. Echter heeft de Vereende enkele acceptie-eisen:


Premie vooruit betalen

De premie moet drie maanden vooruit betaald worden. Ook wanneer je kiest voor maandbetaling in plaats van betaling per kwartaal, halfjaar of jaar. De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie EN een ondertekend aanvraagformulier.


Geen voorlopige dekking

De Vereende geeft géén voorlopige dekking. Je bent pas verzekerd als je simplysure.nl de eerste premie heeft betaald. En als wij dat aan de Vereende hebben doorgegeven.


Waarborgsom

Bij aanvang van de verzekering betaal je een waarborgsom. Als je je premie niet op tijd betaalt, gebruikt de Vereende de waarborgsom om de niet betaalde premie te verrekenen.De Vereende aanvraagprocedure


  1. Je vult het aanvraag formulier van de gewenste verzekering naar waarheid in
  2. Na ontvangst controleren wij je aanvraag en dienen wij deze in bij de Vereende
  3. Binnen één werkdag ontvangen wij van de Vereende je offerte
  4. Je ontvangt vervolgens per e-mail de offerte van ons
  5. Bij akkoord zullen wij de offerte omzetten in een aanvraag. Je moet het aanvraagformulier ondertekenen en opsturen en vervolgens een betaling doen (kan met een betaallink van iDEAL)

Heb je toch geen interesse in de offerte dan vervalt de offerte na 14 dagen.

Over Simplysure.nl

Simplysure.nl is het online verzekeringsplatform van Assurantie Advies Commissaris. Bij Simplysure.nl kun je snel en gemakkelijk zelf verzekeringen afsluiten en offertes aanvragen middels een
betrouwbare tussenpersoon. Assurantie Advies Commissaris is al meer als 25 jaar actief in de verzekeringsbranche. Door een groot netwerk in de verzekeringsbranche kunnen wij scherpe premie’s aanbieden met goede dekkingen. Buiten de normale risico’s heeft simplysure.nl ook de
mogelijkheid om bijzondere en moeilijke risico’s te verzekeren. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet je bij de Vereende blijven?

Dit verschilt per type registratie, maar in de regel gaat het om een periode die tussen de vijf en acht jaar in ligt.

Waarom is een MMBS verzekering bij de Vereende zo duur?

Vereende gaat contracten aan met voertuigeigenaren die bij veel andere verzekeraars geweigerd worden, omdat hun verzekeringsverleden minder gunstig is. Aangezien het risico op schade, wanbetaling of late betaling groter is, liggen de premies ook hoger bij Vereende.

Wat kost een MMBS verzekering bij de Vereende?

Hoeveel een MMBS-verzekering kost bij Vereende is afhankelijk van verschillende factoren. Een WA-verzekering is de goedkoopste optie. Een WA beperkt casco kost al wat meer en een allriskverzekering is het duurst. Andere factoren die meespelen bij het bepalen van de premie is je postcode en het type voertuig dat je wilt laten verzekeren en de CIS registratie.


Ruim 25 jaar ervaring

Vraag direct een offerte aan voor je MMBS voertuig

Als je aanvraag voor een MMBS verzekering wordt afgewezen door uw reguliere verzekeringsmaatschappij, kun je vaak nog steeds een MMBS verzekering afsluiten via Simplysure.nl. De Vereende is gespecialiseerd in bijzondere risicoverzekeringen. Vinden andere verzekeraars het risico te groot, dan kan de Vereende je in de meeste gevallen toch verzekeren.

Voor vragen, opmerkingen of als je wilt overleggen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met het afsluiten van diverse verzekeringen, ook al is dat wat lastiger.