De Vereende opstalverzekering

Ontvang binnen één werkdag een offerte

Drag to Reposition
Move Up or Down to Reposition
Move Left or Right to Reposition

Als je niet (meer) terecht kunt bij een reguliere verzekeringsmaatschappij voor een opstalverzekering dan biedt de Vereende vaak nog de mogelijkheid. Om verschillende redenen kan het zijn dat reguliere verzekeringsmaatschappijen het risico niet durven te nemen. De Vereende kan dan altijd nog een verzekering verstrekken omdat zij bijzondere risico's onder bepaalde voorwaarden wel durven te nemen.

Waarom een opstalverzekering afsluiten bij de Vereende?

De Vereende is de verzekeringsmaatschappij die bijzondere risico's wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken. Hierbij moet je voornamelijk denken aan personen die geen verzekering meer kunnen afsluiten bij reguliere maatschappijen. Enkele redenen hiervoor kunnen zijn:

 1. Strafrechtelijk verleden
 2. Wanbetaling
 3. Schadeverleden
 4. Fraudeverleden
 5. Rijontzegging
 6. Leeftijd bestuurder

Kortom, je wordt gezien als verhoogd risico door reguliere verzekeraars. In dat geval biedt de Vereende vrijwel altijd een oplossing.


Vereende opstalverzekering aanvragen via een tussenpersoon

Een Vereende opstalverzekering kun je alleen afsluiten via een tussenpersoon. Dat betekent dat je de Vereende niet zelf kunt benaderen maar alleen via een tussenpersoon (verzekeringsadviseur) die aangesloten is bij de Vereende een opstalverzekering kunt afsluiten.

Acceptatie-eisen bij de Vereende

Als je een verzekering wilt afsluiten dan stelt een verzekeringsmaatschappij in de meeste gevallen enkele vragen om in te schatten hoe hoog het risico is om je te verzekeren. Als blijkt dat verzekeraar het risico te hoog vindt dan kun je geweigerd worden. In zo’n geval biedt de Vereende meestal oplossing. Echter heeft de Vereende enkele acceptie-eisen:


Premie vooruit betalen

De premie moet drie maanden vooruit betaald worden. Ook wanneer je kiest voor maandbetaling in plaats van betaling per kwartaal, halfjaar of jaar. De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie EN een ondertekend aanvraagformulier.


Geen voorlopige dekking

De Vereende geeft géén voorlopige dekking. Je bent pas verzekerd als je simplysure.nl de eerste premie heeft betaald. En als wij dat aan de Vereende hebben doorgegeven.


Waarborgsom

Bij aanvang van de verzekering betaal je een waarborgsom. Als je je premie niet op tijd betaalt, gebruikt de Vereende de waarborgsom om de niet betaalde premie te verrekenen.De Vereende aanvraagprocedure


 1. Je vult het aanvraag formulier van de gewenste verzekering naar waarheid in
 2. Na ontvangst controleren wij je aanvraag en dienen wij deze in bij de Vereende
 3. Binnen één werkdag ontvangen wij van de Vereende je offerte
 4. Je ontvangt vervolgens per e-mail de offerte van ons
 5. Bij akkoord zullen wij de offerte omzetten in een aanvraag. Je moet het aanvraagformulier ondertekenen en opsturen en vervolgens een betaling doen (kan met een betaallink van iDEAL)

Heb je toch geen interesse in de offerte dan vervalt de offerte na 14 dagen.

Over Simplysure.nl

Simplysure.nl is het online verzekeringsplatform van Commissaris Assurantiën. Met meer dan 25 jaar ervaring kun je bij ons rekenen op het beste advies voor al je verzekeringen.

Wij werken onafhankelijk en zijn niet verbonden aan banken of leveranciers van financiële diensten.

Veelgestelde vragen

Waarom is een opstalverzekering bij de Vereende zo duur?

De risico's worden bij de Vereende extra goed ingedekt. Denk aan risico's als wanbetaling, fraude of veel gemelde schadeclaims. Bij elk extra risico wordt de premie wat hoger. De Vereende hanteert standaard hogere premies dan andere maatschappijen. Dit heeft puur met risico te maken. 

Wat kost een opstalverzekering bij de Vereende?

Het is niet mogelijk om vooraf de prijs van een opstalverzekering bij de Vereende te noemen. Elke aanvrager krijgt een prijs op maat. Vraag een offerte op en weet wat de verzekering je gaat kosten. Diverse factoren wegen mee in de tariefbepaling. De prijs wordt opgesteld aan de hand van het risico. 

Wat valt er onder een opstalverzekering?

Een opstalverzekering wordt ook wel woonhuisverzekering genoemd. Als er schade ontstaat door brand of inbraak kun je veel geld kwijt zijn aan reparaties of vervangende onderdelen van je woning. Soms moet je een nieuw huis kopen in het geval van ernstige brand. De Vereende dekt alle calamiteiten volledig. Ook storm, blikseminslag, waterschade en vandalisme worden vergoed. De opstal betreft alles wat in of aan de woning zit. Onroerend goed dus. Denk aan daken, ruiten, bijgebouwen, deuren, gevels, sanitair, verwarming en overige installaties. De onderdelen moeten wel vast zitten aan de woning. Voor je inboedel kun je een inboedelverzekering afsluiten.

Is het verplicht om een opstalverzekering te hebben?

Een opstalverzekering is niet verplicht maar wel veilig. Als je een woning hebt gekocht met een hypotheek, kan het zijn dat de hypotheekverstrekker wel een opstalverzekering eist.


Ruim 25 jaar ervaring

Direct een Vereende opstalverzekering offerte aanvragen via Simplysure.nl

Ben je ook afgewezen voor je opstalverzekering bij een reguliere maatschappij? Dan kun je snel een aanvraag doen bij de Vereende. Dit is online zo geregeld met een paar drukken op de knop. De Vereende kan altijd verder helpen bij ingewikkelde aanvragen omdat de medewerkers daar jarenlang ervaring in hebben. Daarom kun je alsnog je onroerende goederen tegen storm, brand of inbraak verzekeren.