De Vereende

scooterverzekering

Ontvang binnen één werkdag een offerte

Drag to Reposition
Move Up or Down to Reposition
Move Left or Right to Reposition

Als je niet meer terecht kunt bij een reguliere verzekeringsmaatschappij voor een scooterverzekering dan kun je meestal nog terecht bij de Vereende. Over het algemeen geldt dat als een verzekeraar het risico te groot of te zwaar vindt, de Vereende een oplossing biedt. Op die manier kun je alsnog verzekerd de weg op!

Waarom een scooterverzekering afsluiten bij de Vereende?

De Vereende is de verzekeringsmaatschappij die bijzondere risico's wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken. Hierbij moet je voornamelijk denken aan personen die geen verzekering meer kunnen afsluiten bij reguliere maatschappijen. Enkele redenen hiervoor kunnen zijn:

 1. Strafrechtelijk verleden
 2. Wanbetaling
 3. Schadeverleden
 4. Fraudeverleden
 5. Rijontzegging
 6. Leeftijd bestuurder

Kortom, je wordt gezien als verhoogd risico door reguliere verzekeraars. In dat geval biedt de Vereende vrijwel altijd een oplossing.


Vereende scootererzekering aanvragen via een tussenpersoon

Een Vereende scooterverzekering kun je alleen afsluiten via een tussenpersoon. Dat betekent dat je de Vereende niet zelf kunt benaderen maar alleen via een tussenpersoon (verzekeringsadviseur) die aangesloten is bij de Vereende een scooterverzekering kunt afsluiten.

Dekkingen

Bij het afsluiten van een scooterverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen: WA, beperkt casco en allrisk (volledig casco). Hoe uitgebreider de dekking, hoe duurder. Je hebt lang niet altijd de meest volledige dekking nodig. We helpen je op weg bij het kiezen van de juiste verzekering en dekking.


WA

In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA verzekering. Deze verzekering dekt alleen schade die je met je scooter aan anderen aanricht. Schade aan je eigen scooter wordt niet vergoed


WA beperkt Casco

Met de WA beperkt casco scooterverzekering verzeker je schade die je met je scooter aan (spullen van) anderen veroorzaakt. Maar ook een aantal schades aan uw eigen bromfiets. Bijvoorbeeld schade door brand of diefstal. U kunt de verzekering op elk moment opzeggen of aanpassen. 


Allrisk

De Allrisk scooterverzekering, ook wel Volledig Casco genoemd, heeft de meest complete dekking. In de meeste gevallen ben je zelfs verzekerd voor schade aan je eigen scooter als het je eigen schuld is.

Acceptatie-eisen bij de Vereende

Als je een verzekering wilt afsluiten dan stelt een verzekeringsmaatschappij in de meeste gevallen enkele vragen om in te schatten hoe hoog het risico is om je te verzekeren. Als blijkt dat verzekeraar het risico te hoog vindt dan kun je geweigerd worden. In zo’n geval biedt de Vereende meestal oplossing. Echter heeft de Vereende enkele acceptie-eisen:


Premie vooruit betalen

De premie moet drie maanden vooruit betaald worden. Ook wanneer je kiest voor maandbetaling in plaats van betaling per kwartaal, halfjaar of jaar. De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie EN een ondertekend aanvraagformulier.


Geen voorlopige dekking

De Vereende geeft géén voorlopige dekking. Je bent pas verzekerd als je simplysure.nl de eerste premie heeft betaald. En als wij dat aan de Vereende hebben doorgegeven.


Waarborgsom

Bij aanvang van de verzekering betaal je een waarborgsom. Als je je premie niet op tijd betaalt, gebruikt de Vereende de waarborgsom om de niet betaalde premie te verrekenen.De Vereende aanvraagprocedure


 1. Je vult het aanvraag formulier van de gewenste verzekering naar waarheid in
 2. Na ontvangst controleren wij je aanvraag en dienen wij deze in bij de Vereende
 3. Binnen één werkdag ontvangen wij van de Vereende je offerte
 4. Je ontvangt vervolgens per e-mail de offerte van ons
 5. Bij akkoord zullen wij de offerte omzetten in een aanvraag. Je moet het aanvraagformulier ondertekenen en opsturen en vervolgens een betaling doen (kan met een betaallink van iDEAL)

Heb je toch geen interesse in de offerte dan vervalt de offerte na 14 dagen.

Over Simplysure.nl

Simplysure.nl is het online verzekeringsplatform van Commissaris Assurantiën. Met meer dan 25 jaar ervaring kun je bij ons rekenen op het beste advies voor al je verzekeringen.

Wij werken onafhankelijk en zijn niet verbonden aan banken of leveranciers van financiële diensten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet je bij de Vereende blijven?

Hoe lang je bij de Vereende verzekerd moet blijven is afhankelijk van het soort registratie. De meeste registraties blijven 5 tot 8 jaar staan. Via deze link kun je een inzage verzoek bij Stichting CIS om er zeker van te zijn hoe lang je nog verzekert moet zijn bij de Vereende.

Waarom is een scoterverzekering bij de Vereende zo duur?

De Vereende is een maatschappij die bijzondere risico's wel wilt verzekeren waar reguliere verzekeringsmaatschappijen vaak afhaken. Door het verhoogde risico is het daarom logisch dat de premies ook hoger zijn.

kan ik mijn scooter verzekeren zonder rijbewijs?

Het is mogeijk om je scooter te verzekeren zonder rijbewijs. Het is echter niet mogelijk bij alle verzekeringsmaatschappijen. Wij helpen je graag bij het vinden van een verzekeringsmaatschappij om je scooter te verzekeren zonder rijbewijs.

Waarom wordt mijn scooterverzekering geweigerd?

Als je geweigerd wordt voor een scooterverzekering kan het verschillende oorzaken hebben. Het is mogelijk dat je een CIS-registratie achter je naam hebt staan door bijvoorbeeld een strafrechtelijk verleden, wanbetaling, fraude of schadeverleden. Om er zeker van te zijn of je een CIS-registratie hebt kun je een inzage verzoek indienen bij Stichting CIS via deze link


Ruim 25 jaar ervaring

Sluit direct een Vereende scooterverzekering af via Simplysure.nl

Als je aanvraag voor een scooterverzekering wordt afgewezen door uw reguliere verzekeringsmaatschappij, kun je vaak nog steeds een scooterverzekering afsluiten via Simplysure.nl. De Vereende is gespecialiseerd in bijzondere risicoverzekeringen. Vinden andere verzekeraars het risico te groot, dan kan de Vereende je in de meeste gevallen toch verzekeren.

Voor vragen, opmerkingen of als je wilt overleggen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met het afsluiten van diverse verzekeringen, ook al is dat wat lastiger.