Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) ben je verzekerd voor het risico van aansprakelijkheid. Wanneer jouw opdrachtgever of klant financiële schade lijdt door een beroepsfout van jou.

Wij vergelijken o.a. verzekeringen van..

Voor wie

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn met name relevant voor professionals zoals artsen, advocaten, architecten, ingenieurs, accountants en consultants, waar een vergissing of nalatigheid ernstige financiële consequenties voor hun cliënten kan hebben. Het is echter belangrijk dat professionals en bedrijven de specifieke voorwaarden van hun polis begrijpen om ervoor te zorgen dat zij de juiste dekking hebben voor hun risico's.

Bekijk de voordelen

Voordelen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt verschillende voordelen voor professionals en bedrijven die diensten verlenen of advies geven. Hier zijn enkele van de voordelen:

 • Bescherming tegen financiële claims: Als een professional een fout maakt of nalatigheid wordt bewezen die financiële schade veroorzaakt bij een cliënt, kan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering de kosten van de schadeclaim dekken.
 • Dekking van juridische kosten: De verzekering kan helpen bij het dekken van de juridische kosten die gepaard gaan met het verdedigen tegen een claim, ongeacht of de professional uiteindelijk aansprakelijk wordt geacht of niet.
 • Reputatiebescherming: Door het vermogen om snel te reageren op claims en geschillen, kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering helpen om de reputatie van een professional of een bedrijf te beschermen.
 • Gemoedsrust: Professionals kunnen met meer vertrouwen werken, wetende dat ze verzekerd zijn in het geval van een claim. Dit kan stress verminderen en hen helpen zich te concentreren op hun werk.
 • Contractuele vereiste: In sommige branches of bij bepaalde opdrachten kan het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering een vereiste zijn om een contract te kunnen sluiten. Met deze verzekering kunnen professionals dergelijke zakelijke kansen aangaan.
 • Verhoogde geloofwaardigheid: Het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan potentiële cliënten vertrouwen geven in de professionaliteit en de zorgvuldigheid van een bedrijf of individu.

Welke dekking biedt een beroepsaansprakelijksverzekering?

Wat dekt het in de meeste gevallen

 • Lorem ispum dolor nam sagittis  
 • Bibendum ispum dolor elitis
 • Sapines ad labore duius nunc
 • Aliqua nulla pariatur elitis

en wat niet?

 • Lorem ispum dolor nam sagittis  
 • Bibendum ispum dolor elitis
 • Sapines ad labore duius nunc
 • Aliqua nulla pariatur elitis

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een belangrijke verzekering voor professionals die vanwege hun expertise en advies aansprakelijk kunnen worden gesteld voor schade die ze veroorzaken in de uitoefening van hun beroep. 

Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering variëren op basis van het beroep, de grootte van het bedrijf, dekkingseisen, en de voorgeschiedenis van claims. Verzekernemers moeten hun specifieke risico's evalueren om een polis te kiezen die het beste bij hun behoeften past.

Wat is het verschil met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt lichamelijke schade en materiële schade die een bedrijf kan veroorzaken, terwijl een beroepsaansprakelijkheidsverzekering specifiek gericht is op financiële schade als gevolg van professioneel handelen.

Wat dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Deze verzekering biedt dekking voor financiële verliezen als gevolg van gemaakte fouten, nalatigheden, verkeerd advies of nalatige diensten die aan een cliënt worden geleverd. Dit kan gaan om zaken als ontwerpfouten, berekeningsfouten, of onjuiste advisering die leidt tot financieel verlies voor de cliënt.Ruim 25 jaar ervaring

Sluit direct een beroepsaansprakelijkheidsvezekering af via Simplysure.nl

Neem de stap naar volledige gemoedsrust en versterk je professionele verdediging vandaag nog. Met een paar simpele klikken op Simplysure.nl kun je jezelf en je carrière veiligstellen tegen de onvoorziene eisen van het zakenleven. Start nu met het op maat maken van jouw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Doe wat slim is voor je toekomst